
როგორც ვიცით, საკვებს ადამიანის ჯანმრთელობაზე ძალიან დიდი გავლენა აქვს, ჩვენი ორგანიზმი ყოველდღიურად საჭირო ენერგიას სწორედ საკვების მეშვეობით იღებს. მნიშვნელოვანია საკმარისი რაოდენობისა და კალორიულობის საკვები მივიღოთ, რათა სრულფასოვნად შევძლოთ ჩვენი ყოფით საქმეებთან გამკლავება და მეტად შრომისუნარიანები გაგვხდეთ.
კალორია ენერგიის ერთეულია, რომელიც გამოიყენება საკვებში ენერგიის რაოდენობის განსასაზღვრად. მისი დახმარებით ვადგენთ თუ რამდენ ენერგიას შეიცავს ესა თუ ის საკვები ან რამდენ ენერგიას იყენებს ჩვენი ორგანიზმი სხვადასხვა აქტივობის დროს.
კალორიული საჭიროება ინდივიდუალურია და დამოკიდებულია ადამიანის ასაკზე, სქესზე, აქტივობის დონეზე და სხვა ფაქტორებზე. როგორც წესი, ზრდასრულ ადამიანს დღეში დაახლოებით 2000-2500 კალორია სჭირდება. თუმცა, ადამიანებს, რომლებიც უფრო აქტიურები არიან ან რომლებსაც აქვთ ჩქარი მეტაბოლიზმი, შეიძლება მეტი კალორია დასჭირდეთ. ხოლო იმ ადამიანებისთვის, რომლებიც ცდილობენ წონაში დაკლებას, სასურველია შედარებით ნაკლები კალორიის მიღება.
კალორიების რაოდენობის კონტროლის მრავალი მეთოდი არსებობს. მაგალითად კვების ეტიკეტის საშუალებით. ჩვეულებრივ, საკვების შეფუთვაზე დატანილია, რამდენ კალორიას შეიცავს ერთი ულუფა.
ბლოგში შესაძლებლობა გაქვთ, ვრცლად გაეცნოთ კალორიების ცხრილს.
განმეორებით აღვნიშნავთ, რომ ძალიან მნიშვნელოვანია ისეთი სხვადასხვა საკვების მიღება, რომლებიც მდიდარია ცილებით, ცხიმებით და ნახშირწყლებით. ჯანსაღი კვება საუკეთესო გამოსავალია წონის კორექციისა და თქვენი ჯანმრთელობის გაუმჯობესებისთვის.
აქვე, გიზიარებთ რამდენიმე რჩევას, რომელიც დაგეხმარებათ კალორიების მიღების მართვაში:
- ყურადღებით წაიკითხეთ საკვების ეტიკეტები;
- აირჩიეთ საკვები, რომელიც დაბალკალორიულია;
- ჩაანაცვლეთ შაქრიანი სასმელები წყლით;
- მიირთვით მცირე ულუფებით;
- გაითვალისწინეთ თქვენი კვების ჩვევები;
- ივარჯიშეთ რეგულარულად.
პროდუქტების კალორიები — ცილები, ცხიმები, ნახშირწყლები
ყველასთვის ცნობილია, რომ სწორი კვება გულისხმობს ორგანიზმის საჭიროებების შესაბამისად შერჩეული საკვების მიღებას, რომელიც უზრუნველყოფს ჯანმრთელობას, ენერგიის მიღებასა და რიგი დაავადებების პრევენციას.
ამგვარად, ბალანსირებული კვებისთვის საჭიროა მრავალფეროვანი და ნუტრიენტებით მდიდარ საკვების მიღება: ცილები, ცხიმები და ნახშირწყლები. ხილი, ბოსტნეული, მთლიანი მარცვლეული, თევზი, კვერცხი, თხილი და რძის პროდუქტები და ასე შემდეგ.
ქვემოთ, დეტალურად გამოვყოთ პროდუქტების კალორიები ცხრილის სახით.
რძის ნაწარმი
პროდუქტი |
წყალი |
ცილები |
ცხიმები |
ნახშირწყლები |
კკალ |
ბრინზა ძროხის რძის |
52 |
17,9 |
20,1 |
0 |
260 |
იოგურტი ნატ. 1.5% ცხიმიანობით |
88 |
5 |
1,5 |
3,5 |
51 |
კეფირი უცხიმო |
91,4 |
3 |
0,1 |
3,8 |
30 |
კეფირი ცხიმიანი |
88,3 |
2,8 |
3,2 |
4,1 |
59 |
რძე |
88,5 |
2,8 |
3,2 |
4,7 |
58 |
რძე აციდოფილური |
81,7 |
2,8 |
3,2 |
10,8 |
83 |
რძე მშრალი მოუხდელი |
4 |
25,6 |
25 |
39,4 |
475 |
რძე შესქელებული |
74,1 |
7 |
7,9 |
9,5 |
135 |
რძე შესქელებული შაქრით |
26,5 |
7,2 |
8,5 |
56 |
315 |
მაწონი |
88,4 |
2,8 |
3,2 |
4,1 |
58 |
რიაჟენკა |
85,3 |
3 |
6 |
4,1 |
85 |
ნაღები 10% |
82,2 |
3 |
10 |
4 |
118 |
ნაღები 20% |
72,9 |
2,8 |
20 |
3,6 |
205 |
არაჟანი 10% |
82,7 |
3 |
10 |
2,9 |
116 |
არაჟანი 20% |
72,7 |
2,8 |
20 |
3,2 |
206 |
სიროკი |
41 |
7,1 |
23 |
27,5 |
340 |
ყველი რუსული |
40 |
23,4 |
30 |
0 |
371 |
ყველი ჰოლანდიური |
38,8 |
26,8 |
27,3 |
0 |
361 |
ყველი შვეიცარული |
36,4 |
24,9 |
31,8 |
0 |
396 |
ყველი პოშეხონური |
41 |
26 |
26,5 |
0 |
334 |
ყველი დამდნარი |
55 |
24 |
13,5 |
0 |
226 |
ხაჭო ცხიმიანი |
64,7 |
14 |
18 |
1,3 |
226 |
ხაჭო ნახევრადცხიმიანი |
71 |
16,7 |
9 |
1,3 |
156 |
ხაჭო უცხიმო |
77,7 |
18 |
0,6 |
1,5 |
86 |
ცხიმები, მარგარინი, კარაქი
პროდუქტი |
წყალი |
ცილები |
ცხიმები |
ნახშირწყლები |
კკალ |
ცხიმი დამდნარი |
0,3 |
0 |
99,7 |
0 |
897 |
ღორის ქონი (კანის გარეშე) |
5,7 |
1,4 |
92,8 |
0 |
816 |
მარგარინი რძის |
15,9 |
0,3 |
82,3 |
1 |
746 |
მარგარინი ბუტერბროდის |
15,8 |
0,5 |
82 |
1,2 |
744 |
მაიონეზი |
25 |
3,1 |
67 |
2,6 |
627 |
ზეთი მცენარეული |
0,1 |
0 |
99,9 |
0 |
899 |
კარაქი ნაღების |
15,8 |
0,6 |
82,5 |
0,9 |
748 |
ერბო |
1 |
0,3 |
98 |
0,6 |
887 |
პური და პურ-ფუნთუშეული
პროდუქტი |
წყალი |
ცილები |
ცხიმები |
ნახშირწყლები |
კკალ |
პური ჭვავის |
42,4 |
4,7 |
0,7 |
49,8 |
214 |
პური ხორბლის I ხარისხის |
34,3 |
7,7 |
2,4 |
53,4 |
254 |
ფუნთუშა |
26,1 |
7,6 |
4,5 |
60 |
297 |
ბუბლიკი |
17 |
10,4 |
1,3 |
68,7 |
312 |
ბლითი |
12 |
11 |
1,3 |
73 |
330 |
ორცხობილა ხორბლის |
12 |
11,2 |
1,4 |
72,4 |
331 |
ორცხობილა ნაღების |
8 |
8,5 |
10,6 |
71,3 |
397 |
ფქივილი ხორბლის უმაღ. ხარისხ. |
14 |
10,3 |
0,9 |
74,2 |
327 |
ფქვილი ხორბლის I ხარისხის |
14 |
10,6 |
1,3 |
73,2 |
329 |
ფქვილი ხორბლის II ხარისხის |
14 |
11,7 |
1,8 |
70,8 |
328 |
ფქვილი ჭვავის |
14 |
6,9 |
1,1 |
76,9 |
326 |
ბურღულეული
პროდუქტი |
წყალი |
ცილები |
ცხიმები |
ნახშირწყლები |
კკალ |
წიწიბურას მარცვალი |
14 |
12,6 |
2,6 |
68 |
329 |
წიწიბურას ღერღილი |
14 |
9,5 |
1,9 |
72,2 |
326 |
მანანის ბურღული |
14 |
11,3 |
0,7 |
73,3 |
326 |
შვრიის ღერღილი |
12 |
11,9 |
5,8 |
65,4 |
345 |
ქერის ბურღული |
14 |
9,3 |
1,1 |
73,7 |
324 |
ფეტვი |
14 |
12 |
2,9 |
69,3 |
334 |
ბრინჯი |
14 |
7 |
0,6 |
73,7 |
323 |
ხორბალი “პოლტავური” |
14 |
12,7 |
1,1 |
70,6 |
325 |
შვრიის ქერის ბურღული (ტოლოკნო) |
10 |
12,2 |
5,8 |
68,3 |
357 |
ქერი |
14 |
10,4 |
1,3 |
71,7 |
322 |
ჰერკულესი |
12 |
13,1 |
6,2 |
65,7 |
355 |
სიმინდი |
14 |
8,3 |
1,2 |
75 |
325 |
ბოსტნეული
პროდუქტი |
წყალი |
ცილები |
ცხიმები |
ნახშირწყლები |
კკალ |
ბადრიჯანი |
91 |
0,6 |
0,1 |
5,5 |
24 |
კომბოსტო |
87,5 |
1,2 |
0,1 |
8,1 |
37 |
ბარდა მწვანე |
80 |
5,0 |
0,2 |
13,3 |
72 |
ყაბაყი |
93 |
0,6 |
0,3 |
5,7 |
27 |
კომბოსტო თეთრთავიანი |
90 |
1,8 |
– |
5,4 |
28 |
კომბოსტო წითელთავიანი |
90 |
1,8 |
– |
6,1 |
31 |
კომბოსტო ყვავილოვანი |
90,9 |
2,5 |
– |
4,9 |
29 |
კარტოფილი |
76 |
2 |
0,1 |
19,7 |
83 |
ხახვი მწვანე (ღერო) |
92,5 |
1,3 |
– |
4,3 |
22 |
ხახვი პრასი |
87 |
3 |
– |
7,3 |
40 |
ხახვი |
86 |
1,7 |
– |
9,5 |
43 |
სტაფილო |
88,5 |
1,3 |
0,1 |
7 |
33 |
კიტრი |
95 |
0,8 |
– |
3 |
15 |
კიტრი სათბურის |
96,5 |
0,7 |
– |
1,8 |
10 |
ბულგარული წიწაკა მწვანე |
92 |
1,3 |
– |
4,7 |
23 |
ბულგარული წიწაკა |
91 |
1,3 |
– |
5,7 |
27 |
ოხრახუში (ღეროები) |
85 |
3,7 |
– |
8,1 |
45 |
ოხრახუში (ძირები) |
85 |
1,5 |
– |
11 |
47 |
რევანდი |
94,5 |
0,7 |
– |
2,9 |
16 |
ბოლოკი |
93 |
1,2 |
– |
4,1 |
20 |
ზამთრის ბოლოკი |
88,6 |
1,9 |
– |
7 |
34 |
თალგამი |
90,5 |
1,5 |
– |
5,9 |
28 |
სალათის ფურცლები |
95 |
1,5 |
– |
2,2 |
14 |
ჭარხალი |
86,5 |
1,7 |
– |
10,8 |
48 |
პომიდორი |
93,5 |
0,6 |
– |
4,2 |
19 |
პომიდორი (სათბურის) |
94,6 |
0,6 |
– |
2,9 |
14 |
მწვანე ლობიო |
90 |
4 |
– |
4,3 |
32 |
პირშუშხა |
77 |
2,5 |
– |
16,3 |
71 |
ღანძილი |
89 |
2,4 |
– |
6,5 |
34 |
ნიორი |
70 |
6,5 |
– |
21,2 |
106 |
ისპანახი |
91,2 |
2,9 |
– |
2,3 |
21 |
მჟაუნა |
90 |
1,5 |
– |
5,3 |
28 |
ხილი და კენკრა
პროდუქტი |
წყალი |
ცილები |
ცხიმები |
ნახშირწყლები |
კკალ |
გარგარი |
86 |
0,9 |
– |
10,5 |
46 |
კომში |
87,5 |
0,6 |
– |
8,9 |
38 |
ალუჩა |
89 |
0,2 |
– |
7,4 |
34 |
ანანასი |
86 |
0,4 |
– |
11,8 |
48 |
ბანანი |
74 |
1,5 |
– |
22,4 |
91 |
ალუბალი |
85,5 |
0,8 |
– |
11,3 |
49 |
ბროწეული |
85 |
0,9 |
– |
11,8 |
52 |
მსხალი |
87,5 |
0,4 |
– |
10,7 |
42 |
ლეღვი |
83 |
0,7 |
– |
13,9 |
56 |
შვინდი |
85 |
1 |
– |
9,7 |
45 |
ატამი |
86,5 |
0,9 |
– |
10,4 |
44 |
ცირცელი ბაღის |
81 |
1,4 |
– |
12,5 |
58 |
ცირცელი შავი |
80,5 |
1,5 |
– |
12 |
54 |
ქლიავი |
87 |
0,8 |
– |
9,9 |
43 |
ფინიკი |
20 |
2,5 |
– |
72,1 |
281 |
ხურმა |
81,5 |
0,5 |
– |
15,9 |
62 |
ბალი |
85 |
1,1 |
– |
12,3 |
52 |
თუთა |
82,7 |
0,7 |
– |
12,7 |
53 |
ვაშლი |
86,5 |
0,4 |
– |
11,3 |
46 |
ფორთოხალი |
87,5 |
0,9 |
– |
8,4 |
38 |
გრეიპფრუტი |
89 |
0,9 |
– |
7,3 |
35 |
ლიმონი |
87,7 |
0,9 |
– |
3,6 |
31 |
მანდარინი |
88,5 |
0,8 |
– |
8,6 |
38 |
კოწახური |
87 |
0,7 |
– |
8,6 |
40 |
ყურძენი |
80,2 |
0,4 |
– |
17,5 |
69 |
ანწლი |
88,2 |
1 |
– |
7,7 |
37 |
მაყვალი |
88 |
2 |
– |
5,3 |
33 |
მარწყვი |
84,5 |
1,8 |
– |
8,1 |
41 |
შტოში |
89,5 |
0,5 |
– |
4,8 |
28 |
ხურტკმელი |
85 |
0,7 |
– |
9,9 |
44 |
ჟოლო |
87 |
0,8 |
– |
9 |
41 |
მოროშკა |
83,3 |
0,8 |
– |
6,8 |
31 |
ქაცვი |
75 |
0,9 |
– |
5,5 |
30 |
მოცხარი თეთრი |
86 |
0,3 |
– |
8,7 |
39 |
მოცხარი წითელი |
85,4 |
0,6 |
– |
8 |
38 |
მოცხარი შავი |
85 |
1,0 |
– |
8,0 |
40 |
მოცვი |
86,5 |
1,1 |
– |
8,6 |
40 |
ასკილი ცოცხალი |
66 |
1,6 |
– |
24 |
101 |
ასკილი გამომშრალი |
14 |
4,0 |
– |
60 |
253 |
ჩირი
პროდუქტი |
წყალი |
ცილები |
ცხიმები |
ნახშირწყლები |
კკალ |
გარგარის ჩირი |
18 |
5 |
– |
67,5 |
278 |
ჭერმის ჩირი |
20,2 |
5,2 |
– |
65,9 |
272 |
ქიშმიში კურკით |
19 |
1,8 |
– |
70,9 |
276 |
ქიშმიში |
18 |
2,3 |
– |
71,2 |
279 |
ალუბლის |
18 |
1,5 |
– |
73 |
292 |
მსხლის |
24 |
2,3 |
– |
62,1 |
246 |
ატამის |
18 |
3,0 |
– |
68,5 |
275 |
შავი ქლიავის |
25 |
2,3 |
– |
65,6 |
264 |
ვაშლის |
20 |
3,2 |
– |
68 |
273 |
პარკოსნები
პროდუქტები |
წყალი |
ცილები |
ცხიმები |
ნახშირწყლები |
კკალ |
პარკოსნები |
83 |
6 |
0,1 |
8,3 |
58 |
ბარდა გადამუშავებული |
14 |
23 |
1,6 |
57,7 |
323 |
ბარდა მთლიანი |
14 |
23 |
1,2 |
53,3 |
303 |
სოია |
12 |
34,9 |
17,3 |
26,5 |
395 |
ლობიო |
14 |
22,3 |
1,7 |
54,5 |
309 |
ოსპი |
14 |
24,8 |
1,1 |
53,7 |
310 |
სოკო
პროდუქტი |
წყალი |
ცილები |
ცხიმები |
ნახშირწყლები |
კკალ |
თეთრი ცოცხალი |
89,9 |
3,2 |
0,7 |
1,6 |
25,0 |
თეთრი გამომშრალი |
13 |
27,6 |
6,8 |
10 |
209 |
არყისძირა ცოცხალი |
91,6 |
2,3 |
0,9 |
3,7 |
31 |
ვერხვისძირა ცოცხალი |
91,1 |
3,3 |
0,5 |
3,4 |
31 |
სოკო ცოცხალი |
83 |
1,7 |
0,3 |
1,4 |
17 |
ხორცეული და ფრინველი
პროდუქტი |
წყალი |
ცილები |
ცხიმები |
ნახშირწყლები |
კკალ |
ცხვრის ხორცი |
67,6 |
16,3 |
15,3 |
0 |
203 |
ძროხის ხორცი |
67,7 |
18,9 |
12,4 |
0 |
187 |
ცხენის ხორცი |
72,5 |
20,2 |
7 |
0 |
143 |
კურდღელი |
65,3 |
20,7 |
12,9 |
0 |
199 |
ღორის ხორცი უცხიმო |
54,8 |
16,4 |
27,8 |
0 |
316 |
ღორის ხორცი ცხიმიანი |
38,7 |
11,4 |
49,3 |
0 |
489 |
ხბოს ხორცი |
78 |
19,7 |
1,2 |
0 |
90 |
ცხვრის თირკმელი |
79,7 |
13,6 |
2,5 |
0 |
77 |
ცხვრის ღვიძლი |
71,2 |
18,7 |
2,9 |
0 |
101 |
ცხვრის გული |
78,5 |
13,5 |
2,5 |
0 |
82 |
ძროხის ტვინი |
78,9 |
9,5 |
9,5 |
0 |
124 |
ძროხის ღვიძლი |
72,9 |
17,4 |
3,1 |
0 |
98 |
ძროხის თირკმელი |
82,7 |
12,5 |
1,8 |
0 |
66 |
ძროხის ცური |
72,6 |
12,3 |
13,7 |
0 |
173 |
ძროხის გული |
79 |
15 |
3 |
0 |
87 |
ძროხის ენა |
71,2 |
13,6 |
12,1 |
0 |
163 |
ღორის თირკმელი |
80,1 |
13 |
3,1 |
0 |
80 |
ღორის ღვიძლი |
71,4 |
18,8 |
3,6 |
0 |
108 |
ღორის გული |
78 |
15,1 |
3,2 |
0 |
89 |
ღორის ენა |
66,1 |
14,2 |
16,8 |
0 |
208 |
ბატი |
49,7 |
16,1 |
33,3 |
0 |
364 |
ინდაური |
64,5 |
21,6 |
12 |
0,8 |
197 |
ქათამი |
68,9 |
20,8 |
8,8 |
0,6 |
165 |
წიწილა |
71,3 |
18,7 |
7,8 |
0,4 |
156 |
იხვი |
51,5 |
16,5 |
61,2 |
0 |
346 |
ძეხვი და ძეხვეული
პროდუქტი |
წყალი |
ცილები |
ცხიმები |
ნახშირწყლები |
კკალ |
ძეხვი მოხარშული დიაბეტური |
62,4 |
12,1 |
22,8 |
0 |
254 |
ძეხვი მოხარშული დიეტური |
71,6 |
12,1 |
13,5 |
0 |
170 |
ძეხვი მოხარშული საექიმო |
60,8 |
13,7 |
22,8 |
0 |
260 |
ძეხვი მოხარშული სამოყვარულო |
57 |
12,2 |
28 |
0 |
301 |
ძეხვი მოხარშული რძიანი |
62,8 |
11,7 |
22,8 |
0 |
252 |
ძეხვი მოხარშული განსაკუთრებული |
64,8 |
10,1 |
20,1 |
1,8 |
228 |
ძეხვი მოხარშული ხბოს |
55 |
12,5 |
29,6 |
0 |
316 |
სარდელი ღორის |
53,7 |
10,1 |
31,6 |
1,9 |
332 |
სოსისი რძის |
60 |
12,3 |
25,3 |
0 |
277 |
სოსისის რუსული |
66,2 |
12 |
19,1 |
0 |
220 |
სოსისი ღორის |
54,8 |
11,8 |
30,8 |
0 |
324 |
მოხარშულ-შებოლილი სამოყვარულო |
39,1 |
17,3 |
39 |
0 |
420 |
მოხარშულ-შებოლილი სერველადი |
39,6 |
28,2 |
27,5 |
0 |
360 |
ნახევრადშებოლილი კრაკოვული |
34,6 |
16,2 |
44,6 |
0 |
466 |
ნახევრადშებოლილი მინსკური |
52 |
23 |
17,4 |
2,7 |
259 |
ნახევრადშებოლილი პოლტავური |
39,8 |
16,4 |
39 |
0 |
417 |
ნახევრადშებოლილი უკრაინული |
44,4 |
16,5 |
34,4 |
0 |
376 |
ნედლი შებოლილი სამოყვარულო |
25,2 |
20,9 |
47,8 |
0 |
514 |
ნედლი შებოლილი მოსკოვური |
27,6 |
24,8 |
41,5 |
0 |
473 |
ხორცის კონსერვები და შებოლილი ნაწარმი
პროდუქტი |
წყალი |
ცილები |
ცხიმები |
ნახშირწყლები |
კალ |
ძროხის ხორცი მოშუშული |
63 |
16,8 |
18,3 |
0 |
232 |
ტურისტის საუზმე (ძროხა ჩაშუშული) |
66,9 |
20,5 |
10,4 |
0 |
176 |
ტურისტის საუზმე (ღორი ჩაშუშული) |
65,6 |
16,9 |
15,4 |
0 |
206 |
ძეხვის ფარში |
63,2 |
15,2 |
15,7 |
2,8 |
213 |
ღორის ხორცი მოშუშული |
51,1 |
14,9 |
32,2 |
0 |
349 |
მკერდი ნედლად შებოლილი |
21 |
7,6 |
66,8 |
0 |
632 |
ნეკნები ნედლად შებოლილი |
37,3 |
10,5 |
47,2 |
0 |
467 |
შაშხი |
53,5 |
22,6 |
20,9 |
0 |
279 |
კვერცხი
პროდუქტი |
წყალი |
ცილები |
ცხიმები |
ნახშირწყლები |
კკალ |
ქათმის კვერცხი |
74 |
12,7 |
11,5 |
0,7 |
157 |
კვერცხის ფხვნილი |
6,8 |
45 |
37,3 |
7,1 |
542 |
მშრალი ცილა |
12,1 |
73,3 |
1,8 |
7 |
336 |
მშრალი კვერცხის გული |
5,4 |
34,2 |
52,2 |
4,4 |
623 |
მწყრის კვერცხი |
73,3 |
11,9 |
13,1 |
0,6 |
168 |
თევზი და თევზის პროდუქტები
პროდუქტი |
წყალი |
ცილა |
ცხიმები |
ნახშირწყლები |
კკალ |
ღორჯო |
70,8 |
12,8 |
8,1 |
5,2 |
145 |
ღურკანა |
70,5 |
21 |
7 |
0 |
147 |
კამბალა |
79,5 |
16,1 |
2,6 |
0 |
88 |
კარჩხანა |
78,9 |
17,7 |
1,8 |
0 |
87 |
კობრი |
79.1 |
16 |
3.6 |
0 |
96 |
კეტა |
71.3 |
22 |
5.6 |
0 |
138 |
ცქიმურა |
79.8 |
15.5 |
3.2 |
0 |
91 |
ყინულის |
81.8 |
15.5 |
1.4 |
0 |
75 |
კაპარჭინა |
77.7 |
17.1 |
4.1 |
0 |
105 |
ჩრდილოეთის ორაგული |
62.9 |
20.8 |
15.1 |
0 |
219 |
მაკრურუსი |
85 |
13.2 |
0.8 |
0 |
60 |
სალამურა |
75 |
14.7 |
11.9 |
0 |
166 |
მინტაი |
80.1 |
15.9 |
0.7 |
0 |
70 |
მოივა |
75 |
13.4 |
11.5 |
0 |
157 |
ნაგავა |
81.1 |
16.1 |
1 |
0 |
73 |
თავდიდა |
79.3 |
18.8 |
0.6 |
0 |
81 |
მარმარილოს ნოტოტენია |
73.4 |
14.8 |
10.7 |
0 |
156 |
ქორჭილა ზღვის |
75.4 |
17.6 |
5.2 |
0 |
117 |
ქორჭილა მდინარის |
79.2 |
18.5 |
0.9 |
0 |
82 |
ზუთხი |
71.4 |
16.4 |
10.9 |
0 |
164 |
პალტუსი |
76.9 |
18.9 |
3 |
0 |
103 |
პუტასუ |
81.3 |
16.1 |
0.9 |
0 |
72 |
ხმალთევზა |
75.2 |
20.3 |
3.2 |
0 |
110 |
ვიმბა კასპიის |
77 |
19.2 |
2.4 |
0 |
98 |
კობრი |
75.3 |
18.4 |
5.3 |
0 |
121 |
საირა მსხვილი |
59.8 |
18.6 |
20.8 |
0 |
262 |
საირა წვრილი |
71.3 |
20.4 |
0.8 |
0 |
143 |
სალაკა |
75.4 |
17.3 |
5.6 |
0 |
121 |
ქაშაყი |
62.7 |
17.7 |
19.5 |
0 |
242 |
სიგი |
72.3 |
19 |
7.5 |
0 |
144 |
სკუმბრია |
71.8 |
18 |
9 |
0 |
153 |
ლოქო |
75 |
16.8 |
8.5 |
0 |
144 |
სტავრიდა |
74.9 |
18.5 |
5 |
0 |
119 |
ცქვრინი |
74.9 |
17 |
6.1 |
0 |
320 |
ფარგა |
78.9 |
19 |
0.8 |
0 |
83 |
ვირთევზა |
80.7 |
17.5 |
0.6 |
0 |
75 |
თინუსი |
74 |
22,7 |
0,7 |
0 |
96 |
ნახშირის თევზი |
71.5 |
13.2 |
11.6 |
0 |
158 |
ზღვის გველთევზა |
77.5 |
19.1 |
1.9 |
0 |
94 |
გველთევზა |
53.5 |
14.5 |
30.5 |
0 |
333 |
ხეკი |
79.9 |
16.6 |
2.2 |
0 |
86 |
ქარიყლაპია |
70.4 |
18.8 |
0.7 |
0 |
82 |
იდი |
80.1 |
18.2 |
0.3 |
0 |
117 |
კრევეტი |
64,8 |
28,7 |
1,2 |
0 |
134 |
ვირთევზას ღვიძლი |
26,4 |
4,2 |
65,7 |
0 |
613 |
კალმარი |
80,3 |
18 |
0,3 |
0 |
75 |
კიბორჩხალა |
81,5 |
16 |
0,5 |
0 |
69 |
კრევეტი |
77,5 |
18 |
0,8 |
0 |
83 |
ზღვის კომბსტო |
88 |
0,9 |
0,2 |
3 |
5 |
პასტა “ოკეანე” |
72,2 |
18,9 |
6,8 |
0 |
137 |
ტრეპანგი |
89,4 |
7,3 |
0,6 |
0 |
35 |
ხიზილალა
პროდუქტი |
წყალი |
ცილები |
ცხიმები |
ნახშირწყლები |
კკალ |
კეტა მარცვლოვანი |
46,9 |
31,6 |
13,8 |
0 |
251 |
კაპარჭინა ნახვრეტოვანი |
58 |
24,7 |
4,8 |
0 |
142 |
მინტაი ნახვრეტოვანი |
63,2 |
28,4 |
1,9 |
0 |
131 |
თართის მარცვლოვანი |
58 |
28,9 |
9,7 |
0 |
203 |
თართის ნახვრეტოვანი |
39,5 |
36 |
10,2 |
0 |
123 |
თხილეული
პროდუქტი |
წყალი |
ცილები |
ცხიმები |
ნახშირწყლები |
კკალ |
თხილი |
4,8 |
16,1 |
66,9 |
9,9 |
704 |
ნუში |
4 |
18,6 |
57,7 |
13,6 |
645 |
ბერძნული თხილი |
5 |
13,8 |
61,3 |
10,2 |
648 |
არაქისი |
10 |
26,3 |
45,2 |
9,7 |
548 |
მზესუმზირა |
8 |
20,7 |
52,9 |
5 |
578 |
ტკბილეული
პროდუქტი |
წყალი |
ცილები |
ცხიმები |
ნახშირწყლები |
კკალ |
თაფლი |
17,2 |
0,8 |
0 |
80,3 |
308 |
ხილის დრაჟე |
7 |
3,7 |
10,2 |
73,1 |
384 |
ზეფირი |
20 |
0,8 |
0 |
78,3 |
299 |
ირისი |
6,5 |
3,3 |
7,5 |
81,8 |
387 |
მარმელადი |
21 |
0 |
0,1 |
77,7 |
296 |
კარამელი |
4,4 |
0 |
0,1 |
77,7 |
296 |
კანფეტები, შოკოლადის გულით |
7,9 |
2,9 |
10,7 |
76,6 |
396 |
სუფლე |
18 |
0,5 |
0 |
80,4 |
305 |
შაქარი |
0,2 |
0,3 |
0 |
99,5 |
374 |
ჰალვა სეზამის |
3,9 |
12,7 |
29,9 |
50,6 |
510 |
ჰალვა მზესუმზირის |
2,9 |
11,6 |
29,7 |
54 |
516 |
შოკოლადი შავი |
0,8 |
5,4 |
35,3 |
52,6 |
540 |
შოკოლადი რძის |
0,9 |
6,9 |
35,7 |
52,4 |
547 |
ვაფლი ხილის გულით |
12 |
3,2 |
2,8 |
80,1 |
342 |
ვაფლი ცხიმიანი გულით |
1 |
3,4 |
30,2 |
64,7 |
530 |
ნამცხვარი კრემით |
9 |
5,4 |
38,6 |
46,4 |
544 |
ნამცხვარი ვაშლით |
13 |
5,7 |
25,6 |
52,7 |
454 |
ნამცხვარი ბისკვიტის |
21 |
4,7 |
9,3 |
84,4 |
344 |
თაფლის კვერი |
14,5 |
4,8 |
2,8 |
77,7 |
336 |
ტორტი ბისკვიტის |
25 |
4,7 |
20 |
49,8 |
386 |
ტორტი ნუშის |
9,3 |
6,6 |
35,8 |
46,8 |
524 |
ქვემოთ მოცემული ინფორმაცია საჭიროა სოციალური ავტორიზაციისთვის
შესვლა
Create New Account