კვებითი ალერგია
კვებითი ალერგია თანამედროვე სამყაროს გლობალურ პრობლემას წარმოადგენს, მსოფლიოში დაახლოებით 200 – 250 მილიონი ადამიანი კვებითი ალერგიით არის დაავადებული, რომლის ძირითად წილი ბავშვთა პოპულაციაზე მოდის.
მოდით ჩამოვთვალოთ რომელ პროდუქტებზეასაუბარი:
ეს არის ძროხის რძე, კვერცხი, ხორბალი, თევზი და ზღვის პროდუქტი, სოიო, თხილეული, განსაკუთრებით არაქისი, რომელიც ერთ-ერთი ძლიერი ალერგენია
კვებითი ალერგიის კლინიკური გამოვლინებების ძირითადი წილი კანის მიერ გამოვლინებებზე მოდის, საკვების მიღების დროს შესაძლოა განვითარდეს ჭინჭრის ნასუსხის მაგვარი გამონაყარი, ასევე ტუჩის ქუთუთოების, სახის შეშუპება , რომელსაც კვინკეს შეშუპებას ანუ ანგიოედემას უწოდებენ, ზოგ შემთხვევაში სუნთქვის გაძნელება, განსაკუთრეიბთ ბავშვებში საკვების მიღებისთანავე გულისრევა და დიარეა , ხოლო ყველაზე რთული საკვებისმიერი ალერგიული რეაქცია, ანაფილაქსიური შოკია.
როგორ ამოვიცნოთ კვებითი ალერგია და რას უნდა მივაქციოთ ყურადღება, ვრცლად ექიმი-ალერგოლოგი ნინო ლომიძე მოგიყვებათ ვიდეოში
ქვემოთ მოცემული ინფორმაცია საჭიროა სოციალური ავტორიზაციისთვის
შესვლა
Create New Account